lauantaina, maaliskuuta 18, 2006

Tervetuloa Oulun blogimiitteihin!

Nappasin Lord Boredomin idean Oulun blogimiiteille tarkoitetusta blogista.

Viime syksynä Oulu järjestettiin yksi blogimiitti, sitä ennen on järjestetty ainakin yksi. Nyt uuden miitin järjestäminen houkuttelee taas ja minä ilmoittauduin vapaaehtoiseksi järjestelijäksi, vaikkei järjestelyä ehkä niin tarvitakaan. Miittiin tervetulleita ovat kaikki blogeista kiinnostuneet ja Ouluun pääsevät, bloginpitäjät ja kommentoijat, anonyymitkin, Oulusta ja sen ulkopuolelta. Viimeksi tapasimme Bisketissä, se on minuun makuuni sopiva, savuton ja edullinen, muukin paikka käy. Minun luoksenikin mahtuu muutama ihminen jos muuta paikkaa ei löydy (17 neliötä rajoittaa kyllä vähän).

Haluaisin että tästä muodostuisi ryhmäblogi, kirjoittajaksi pääsee lähettämällä sähköpostiaa, osoitteeni löytyy profiilistani.
Toivottavasti edes joku kiinnostuu.

19 Comments:

Blogger pk_k said...

Kauhiat ruuhkat täällä.. :)

18/3/06 21:38  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Niinpä. Koko eilisen kävin tarkastamassa jos jollakin olisi jotain sanottavaa mutta ehkä keskustelu alkaa viikonlopun jälkeen tai sitten kun on jotain konkreettista kommentoitavaa.

19/3/06 07:03  
Anonymous Anonyymi said...

Miepä seuraan tilannetta kans. Olen edelleen olemassa, vaikka bloggaan hiljakseen kolme kertaa vuodessa :)

Larvanto

19/3/06 08:41  
Blogger Lord Boredom said...

Kaikki eivät välttämättä ole löytäneet tietään tänne, viikonloppu on joka tapauksessa hiljaisempaa bloggausaikaa. Tilaajia on kuitenkin jo 6, eli enemmän potentiaalisia tapaamisissakävijöitä kuin viimeksi ;-) (jos ei lasketa peruuttaneita).

Voisi tähän ehdottaa jotain erityistä päivää, mutta minulle sopii melkein kaikki, joskin pääsiäisen aikoihin olen varmaan muissa maisemissa. Jos nyt jonkun päivän heittäisi, sanotaan vaikka 7.4, niin voidaan tästä iteroida parempaan suuntaan. Bisketti on kyllä hyvä tapaamispaikka, ainakaan jos tapaamisesta ei massatapahtumaa ole tulossa, mikä ei ole todennäköistä, joten paikan suhteen en ehdota mitään uutta.

19/3/06 08:43  
Anonymous Anonyymi said...

Yksi anonyymi kommentoija ilmoittautuu myös tämän blogin vakoilijaksi :)

Pitäisiköhän minunkin joskus oma blogi hankkia. Livejournal kyllä on, mikä on yleinen mielipide siitä laitoksesta? Pitäisikö sanomaa levittää sinnekin puolelle että saataisi mahdollisimman monta ihmistä kasaan?

19/3/06 08:52  
Blogger Lord Boredom said...

Hetkinen, siis blogger on vain bloggausalusta, yksi monien joukossa. Ei kai livejournal sen huonompi ole, kun idea kuitenkin on täsmälleen sama: kirjoitetaan tekstiä kansan luettavaksi? Eri asia tietysti on osin ärsyttävät friends only -blogit.

19/3/06 09:23  
Anonymous Jyri said...

Kas, blogimiittiblogi. Pitänee tilata.

19/3/06 12:59  
Anonymous Linnunradan liftaaja said...

Mielellani tulisin, mutta viela ainakin on maapallo minun ja Oulun valissa. Jos olette kesalla siella pain, niin silloin paasisin ehka minakin mukaan. Paikkana voisi olla vaikka Ainolan puisto jo bloggaajilla mukana huovat, piknik-korit ja vaikka pussikaljaa, jos silta tuntuu.

19/3/06 13:02  
Blogger Lord Boredom said...

Minusta noita miittejä voisi järjestää useamminkin kuin harvoin, eli minä ainakin olisin innokas myös kesällä tapaamaan vaikka useammankin kerran; Silloin ei ainakaan tarvitse tyytyä syöpää aiheuttavia kaasuja sisältäviin porsas-karsinoihin, tai muuten hyviin mutta mahdollisesti ahtaisiin kahviloihin.

19/3/06 14:23  
Anonymous Anonyymi said...

Kyllä minä itse enemmän Livejournalista pidän, on se ehkä monipuolisempi, mutta toisaalta, en ole muita vastaavia palveluita henkilökohtaisesti käyttänyt että voi olla pelkästään tottumiskysymys. Sehän vika Livejournalissa tosin on että sinne helposti hakeutuu kaiken sortin angstisia pikkuteinejä ja nehän helposti pilaavat maineen melkeinpä kaikelta mihin koskevat.

En tiedä miten blogger toimii, mutta livejournalissa ainakin voi perustaa yhteisöjä jossa kaikki jäsenet voivat tehdä merkintöjä, se voisi olla ihan hyödyllinen idea tälläiseen blogiin?

Ja kannatetaan Linnunradan Liftaajan kesäideaa :)

19/3/06 15:30  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Minä pidin yhtä blogia Livejournalissa kun silloin en ollut muista kuullut. Nyt olen käyttänyt sen lisäksi Bloggeria, Blogsomea ja Vuodatusta ja täytyy sanoa että Blogger on minulle sopivin, vaikkei siinä ehkä niin paljon ominaisuuksia olekaan. Kyse on kyllä pitkälti henkilökohtaisista mieltymyksistä (minuun vetoaa esim. se että Bloggerissa on oletusarvoisesti kapea palsta).
Bloggerissa tuollaiset yhteisöt eivät kyllä ole mahdollisia, mutta blogille voi merkitä useamman kirjoittajan (jos haluaa kirjoittajaksi voi ottaa minuun yhteyttä), silloin voi kirjoittaa uusia viestejä. Tietääkö kukaan muuten miten tuon minun nimeni saa pois tuosta kirjoittajan esittelystä, olen nähnyt ryhmäblogeja, joissa kaikkien nimet näkyvät (täällä on toinenkin kirjoittaja tällä hetkellä).

Minusta sekä kesä että huhtikuun alku kuulostavat hyvältä, miittejä voi järjestää ihan hyvin vaikka kerran kuussa ja niiden ei todellakaan tarvitse olla mitenkään suureellisia. Jotkut ihmiset tuntuvat kaipaavan toimintaa mutta minä pidän eniten istuskelusta ja juttelusta. Outoa muuten suunnitella tälläistä aikuismiittiä, minä olen tottunut käymään fantasiafoorumeiden miiteissä, joissa keski-ikä saattaa olla 16 vuotta, viimeksikin eräs joutui perumaan koska oli arestissa.

19/3/06 16:12  
Anonymous ritva said...

minä osallistuisin myös mielelläni miittiin, mutta palaan vaihdosta vasta heinäkuussa takaisin ouluun. olisi mukava tutustua. luen tylsyyden multihuipennusta ja näkymätöntä tyttöä säännöllisesti, mutten ole vielä mitään tohtinut kommentoida.

19/3/06 18:29  
Blogger Näkymätön tyttö said...

Jos miitttitoiminta lähtee kunnolla käyntiin niin eiköhän miittejä järjestetä heinäkuun jälkeenkin. Tai sitten voi syksyllä yrittää uudestaan jos nyt epäonnistumme.

Ja kommentit ovat erittäin tervetulleita.

19/3/06 18:55  
Anonymous Linnunradan liftaaja said...

Huomasin, etta Blogilistalla on Oulu-niminen kategoria. Silla oleville blogeille voisi kayda laittamassa kommentin tulevasta miitista ja saada silla tavalla enemman vakea paikalle. Liian suuriin jarjastelyponnistuksiin, en kylla ketaan neuvoisi, silla blogimiitiin osallistumien tulisi olla kaikille yhta helppoa ja vaivatonta, myos miitti-idean isille ja aideille.

19/3/06 19:10  
Blogger Lord Boredom said...

Livejournal on siitä huono, että se on maksullinen, jos haluaa enemmän kuin peruspalvelut käyttöönsä, toisaalta ne peruspalvelutkin ovat ihan riittäviä. Jotenkin itse koen, että LJ:n ominaisuudet ovat suurimmaksi osaksi "turhia" poislukien merkintöjen näkyvyyden (public/friends/private) säätäminen. Bloggerilla tuntuu olevan jotenkin parempi (tai ehkä vakavempi?) maine, mutta bloggausalustoja kumpikin, ja livejournalistien "alemmuudentunteet" ovat minusta nähden perusteettomia.

En oikein näe, kuinka miittitoiminta voisi "epäonnistua"; Ehkä osanottajia on vähän, mutta viimeksi homma ainakin toimi hyvin neljän osanottajan voimalla. Ehkä jos kukaan ei saavu paikalle, niin sitten voidaan puhua epäonnistumisesta, mutta hieman epäilen, että niin tulisi käymään :)

Linnunradan liftaajan kanssa samoilla linjoilla, ettei liian suuriin järjestelyponnistuksiin kannata ryhtyä, kun homma kuitenkin toimii ilman järjestelyä niin kauan kun Oulu ei ole suurkaupunki ja tapaamiseen ei ole tulossa useampia kymmeniä bloggaajia, mikä sekin tietysti voisi olla mahdollista. Jos homma käy liian vaikeaksi ja vaivaalloiseksi, varsinkin "järjestäjän" kaavun ottaneelle (/ottaneille), niin se ei ole enää hauskaa eikä siten maksa vaivaa.

19/3/06 19:27  
Blogger Näkymätön tyttö said...

En minäkään oleta että miitit epäonnistuvat, täytyy vain varautua kaikkeen :) Suurin riskitekijä on varmaan se että suunnitellaan liian kauan, parasta lienee vain päättää että tiettynä päivänä menemme Biskettiin/Ainolanpuistoon/johonkin muuhun paikkaan, sen suurempia suunnitelmia ei tarvita.

Tuo kommenttien jättäminen on hyvä ajatus, kävinkin eilen tutkimassa Oulu-luokan blogeja. Aika monet niistä ovat kyllä aika epäaktiivisia. Joskus yritin saada aikaan suurta miittiä erään foorumin ihmisten kanssa ja lähetin viestiä varmaan kolmellekymmenelle oululaiselle, sain kaksi vastausta, molemmat kielteisiä. Seuraavassa miitissä taisi olla taas kolme ihmistä paikalla. Minä pidän kyllä pienistä miiteistä, suuremmissa porukka hajoaa tai yrittää keskustella yhteen ääneen.

19/3/06 20:48  
Blogger Lord Boredom said...

Heh, minulle muuten kävi samoin, kun sitä edellistä Oulun blogimiittiä yritin järkätä. Kahlasin läpi Oululaiset blogit, lähetin sähköpostia, yksi taisi vastata, ellen ihan väärin muista.

19/3/06 21:25  
Anonymous Anonyymi said...

Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»

21/7/06 05:08  
Anonymous Anonyymi said...

I find some information here.

22/7/06 20:58  

Lähetä kommentti

<< Home